Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

KeBeK Private Equity investeert in Van Assendelft - Hollander Bogaert

22 maart 2019, 12:00Gilze, 22 maart 2019 – Het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity heeft een akkoord bereikt inzake de overname van Van Assendelft - Hollander Bogaert (VAHB). De voormalig directeur-aandeelhouders Frans en Dirk van der Putten blijven voorlopig de dagelijkse leiding waarnemen.

VAHB is een toonaangevende import/export groothandel actief in de kampeer- en recreatiemarkt en biedt een zeer divers en uitgebreid assortiment, gericht op zowel de op luxe gestelde kampeerder, de back-to-basics avonturier, als op de liefhebber van buitenleven in z’n algemeen. De collectie van VAHB bestaat o.a. uit kampeermeubilair, kookgerei, tenten, slaapbenodigdheden, barbecues, caravan-, reisartikelen en outdoor accessoires. Jaarlijks wordt het aanbod geactualiseerd en wordt ingespeeld op nieuwe marktrends, zoals glamping en urban outdoor. Met Bo-Camp heeft het bedrijf de afgelopen jaren een sterk eigen merk in de markt gezet. Naast dit eigen merk verdeelt VAHB vele andere bekende merken, zoals Crespo Kampeermeubelen, Coghlan’s en Coleman, waarmee de klanten een compleet pakket geboden wordt. De klanten van VAHB zijn voornamelijk kampeerspeciaalzaken, grotere vrijetijdsketens en online retailers.

In de afgelopen jaren heeft VAHB met een team van ongeveer 25 medewerkers een flinke omzetgroei doorgemaakt. Ook voor de toekomst wordt een flinke groei verwacht door onder andere een verdere focus op export omzet. Mede hiervoor heeft men in 2016 de overstap gemaakt naar een volledig nieuw hoofdkantoor met uitgebreide showroom en logistiek centrum in Gilze, gesitueerd langs de A58, tussen Breda en Tilburg.

Dirk van der Putten: “Ons sterke team en de nieuwe faciliteiten in Gilze zijn prima randvoorwaarden voor een verdere doorgroei van VAHB. Wij zijn van mening in KeBeK een partij gevonden te hebben, die concrete invulling gaat geven aan deze volgende stap. Wij kijken met trots terug op wat er tot op heden is opgebouwd, maar kijken vooral ook met heel veel vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst van VAHB.”

Floris Vansina: “We zijn onder de indruk van de kennis die bij VAHB aanwezig is om de kampeerder en outdoor liefhebber voortdurend een breed assortiment van comfortabele en compacte producten aan te bieden. Frans en Dirk van der Putten hebben een traditierijk bedrijf uitgebouwd tot een toonaangevende en innovatieve speler, die op dit moment voornamelijk actief is in de Benelux. Wij hopen verder in te spelen op de stijgende populariteit van outdoor-vakanties en nieuwe geografische markten te verkennen.”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Voor meer informatie:

KeBeK – www.kebek.be
Contact Floris Vansina: floris.vansina@kebek.be of +32 2 66 99 023
KeBeK is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat participeert in solide, middelgrote bedrijven met een identificeerbaar potentieel voor verdere waardecreatie. KeBeK ondersteunt actief het managementteam van haar participaties bij de uitvoering van de gezamelijk bepaalde ondernemingsstrategie. KeBeK neemt meestal controlebelangen, zonder evenwel een operationele rol te vervullen. Het fonds wordt beheerd door 4 partners die reeds vele jaren samenwerken en die een bewezen staat van dienst hebben in de private equity sector. De middelen van KeBeK worden verschaft door erkende institutionele investeerders, family offices en succesvolle ondernemers.

Van Assendelft - Hollander Bogaert (VAHB) is de toonaangevende import/export groothandel op het gebied van accessoires met betrekking tot kamperen, recreëren, outdoor, tuin en buitensport.

Vanuit ons centraal magazijn in Gilze (NL) beleveren wij uit voorraad de vakhandel in binnen- en buitenland. Kwaliteit en service zijn kernbegrippen bij Van Assendelft - Hollander Bogaert, zowel waar het gaat om producten als om logistieke dienstverlening, aftersales service en marketing.

In ons brede assortiment treft u merkartikelen aan zoals Crespo kampeermeubelen en Bo-Camp kampeerartikelen, waarvan wij de exclusieve distributie verzorgen. Daarnaast distribueren wij bekende merken als Coleman, Campingaz, Coghlan’s, Intex, Curver en Varta.


Lees meer over ons bedrijf
© 2021 Van Assendelft Hollander Bogaert. Alle rechten voorbehouden.